Kategorie

 
Proszek do prania JELP posiada szereg certyfikatów i jest szczególnie polecany dla niemowląt, dzieci i alergików

Magazyn Hipoalergiczni LISTOPAD 2016 - kwartalnik (100 stron)

Magazyn Hipoalergiczni LISTOPAD 2016

  • Kod: EAN 9772391835769 04
  • Dostępność: Duża ilość
  • Cena: 8,95 zł
  • szt.

 

Magazyn Hipoalergiczni to przełomowa publikacja na polskim rynku, która pokazuje czytelnikowi jak żyć lepiej, zdrowiej i szczęśliwiej. Magazyn powstał z myślą o alergikach, astmatykach i osobach z atopią, skierowany jest jednak do wszystkich, którym bliski jest temat zdrowia i ekologii. Obok rzetelnych porad i artykułów naukowych, można tu znaleźć także wywiady inspirujące do wyjścia z alergii, konkursy z nagrodami i przepisy prosto od blogerów. Magazyn prezentuje też inicjatywy i produkty, które mieszczą się w nurcie eco i organic, a także takie, które ułatwiają życie alergikom i astmatykom.

Magazyn Hipoalergiczni 8 (11) Listopad 2016

  • Davina Reeves Ciara dzieli się sekretem na doskonałą skórę
  • prof. Jerzy Leszek Zalasiński zadaje poważne pytanie: czy ludzkość przetrwa?
  • dr Danuta Myłek porusza temat tłuszczu, podpowiada na czym smażyć, czym smarować chleb?
  • dr Mirosław Mastej mówi o tym, co nas uczula w sypialni
  • prof. Krzysztof Buczyłko intryguje – czy to kaszel czy już alergia?
  • prof. Zbigniew Bartuzi rzuca cień na palenie tytoniu i cesarskie cięcie, jako przyczyny alergii
  • "Szczęśliwi bez Cukru" – wywiad z fundacją zwalczającą biały cukier
  • Raport Specjalny – Banki Mleka Kobiecego w Polsce
  • Składniki kosmetyków na duńskiej czarnej liście wg Lene Stiil (AllergyCertified)
  • Marcin Rogus o bakteriach, wirusach i pasożytach
  • Czy lakier hybrydowy może uczulać? Prawdziwa Historia w tym numerze

Jesień to dobra pora, by zająć się sobą, ale tak na poważnie. Profesorowie Krzysztof Buczyłko, Zbigniew Bartuzi i Jerzy Leszek Zalasiński a także współpracujący z nami lekarze zdradzają sekrety, gdzie czyha na nas zaczyn choroby. Lekceważenie kaszlu, kataru i łagodnych dolegliwości może doprowadzić nie tylko do ruiny naszego zdrowia, ale zaprzepaszczenia szansy na zgaszenie pożaru, gdy jest jeszcze mały i niegroźny. Szeroko omawiamy temat cukru oraz płatków śniadaniowych, które w tym numerze poddajemy recenzji. Niebagatelny projekt POKÓJ ALERGIKA, to nasza autorska propozycja dla tych, którzy chcą się pozbyć alergii z domu lub zawczasu jej uniknąć.

15 milionów. Nawet tylu Polaków może dotykać problem alergii.
Jedynym pewnym sposobem walki z alergią jest unikanie kontaktu z alergenami oraz zmiana naszych nawyków żywieniowych i stylu życia. Nie zrobi tego za nas żadna cudowna pigułka reklamowana w telewizji.

Dołącz do czytelników Magazynu Hipoalergiczni - wyjątkowego na skalę krajową kompendium wiedzy o uczulających substancjach zawartych w żywności, produktach chemicznych, kosmetycznych i wielu innych przyczynach alergii. A to wszystko w ujęciu holistycznym, całościowym. Nie ma przecież jednej przyczyny naszych problemów z obniżoną odpornością.

Ideą redakcji Magazynu Hipoalergiczni jest:

  • udostępnianie sprawdzonej, rzetelnej wiedzy medycznej, naukowej i popularno-naukowej na temat profilaktyki zdrowia opartej na naturalnych metodach, terapiach i produktach
  • dostarczanie informacji wywodzących się z tradycji różnych kultur z całego świata, bazujących na przekazach z pokolenia na pokolenie, takich jak ziołolecznictwo, jadłospis zgodny z porami roku, korzystne dla zdrowia zabiegi i masaże
  • przekazywanie najnowszych i innowacyjnych rozwiązań z dziedzin: medycyny, ekokosmetyków, wzornictwa przemysłowego, produkcji żywności bio i innych obszarów poddawanych ciągłemu rozwojowi, w celu eliminacji sztucznych składników z naszego życia, często zaburzających nasze naturalne procesy życiowe
  • edukacja wszystkich tych, którzy są zainteresowani albo powrotem do życia bez alergii, albo uniknięciem jakiejkolwiek reakcji uczuleniowej dzięki odpowiedniej profilaktyce w obronie organizmu przed narażaniem na przewlekłe leczenie farmakologiczne


Magazyn Hipoalergiczni dostępny jest także w sieciach: